Меню

Хрупкави люти чушлета

24 август 2020 | 06:17 | Аз жената
4 от 5 гласа
Добави в любими
около 200-300 г чушлета 
1 чаша оцет 
2 суп. лъж. сол 
1 суп. лъж. захар 
1-2 скилидки чесън 
1-2 стръка копър 
4-6 зрънца черен пипер
60 мин.

  • Порции: 1 буркан

Продукти
Приготвяне

Измийте чушлетата. Подредете ги цели, леко боцнати с вилица, в буркана. 

По средата и най-отгоре поставете чесъна и копъра. Добавете подправките, оцета и допълнете до горе буркана с вода. Затворете буркана и поставете на хладно – на балкона, в мазето или килера, за около 15 дена.
Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: pixabay

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай