Меню

Кюфтета от тиквички с пресен лук

2 юни 2020 | 12:36 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
225 г настъргани тиквички 
2 големи яйца, разбити 
2 супени лъжици нарязан пресен лук
60 г брашно 
20 г настърган пармезан
½ чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
1 щипка риган
4 супени лъжици олио
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Подсушете настърганите тиквички, като ги притиснете в кухненска хартия. Смесете ги с яйцата и лука в голяма купа. В отделна купа смесете брашното, пармезана, бакпулвера, солта и ригана. Разбъркайте. Добавете към другата купа с тиквичките. Разбъркайте.

Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Оформете плоски кюфтета от сместа и пържете до златисто от двете страни. Отцедете върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай