Меню

Домашни карамелени дъвчащи бонбони

16 юни 2020 | 09:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г пудра захар
200 г кафява захар
350 г захарен сироп или златен сироп (с лимонов сок)
250 мл кондензирано мляко
475 мл бита сметана
250 г масло 
1 и ¼ чаена лъжица ванилия
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намажете тава за печене със съвсем малко мазнина. В средно голяма тенджера смесете захарта, кафявата захар, сиропа, кондензираното мляко, битата сметана и маслото. Разбърквайте постоянно на тих към среден огън. Добре е да имате термометър за готвене, който да потопите в сместа. Когато градусите достигнат 120 по Целзий, свалете от огъня.

Добавете ванилията към сместа. Разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в подготвената тава и излейте. Оставете да се охлади напълно. След като това стане, нарежете бонбоните на квадратчета и сервирайте.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай