Меню

Фритата с чушки и маслини

13 юни 2020 | 05:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
2 глави лук, нарязан
3 червени чушки, нарязани 
2 стръка прясна мащерка или ½ супена лъжица суха
2 скилидки чесън, пресован
50 г черни маслини без костилка, нарязани
200 г сирене фета, начупено
3 големи яйца, разбити 
Пресен черен пипер на вкус
2-3 чери домата
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина тава за печене или кръгъл чугунен тиган.

В отделен тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете в него лука, докато стане полупрозрачен за около 5 минути. След това добавете чушките и мащерката. Разбъркайте. Добавете чесъна, разбъркайте и оставете да се задушава за 20 минути, като разбърквате периодично.

Добавете маслините и сиренето към зеленчуците. Извадете стръковете мащерка, ако сте избрали прясна. Свалете тигана от котлона. Добавете разбитите яйца и черния пипер, като разбърквате непрекъснато, за да може яйцата да не се стегнат на бучки. Прехвърлете сместа в тавата за печене или използвайте същия тиган, ако е подходящ за употреба във фурна. Добавете нарязаните чери домати за гарнировка. Печете за 35 минути.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай