
-
Порции: 10
Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина. Поръсете с малко брашно. Поставете боровинките в нея и смесете с ванилията и лимоновия сок. Поръсете с 200 г пудра захар и ½ чаена лъжица брашно. Разбъркайте и добавете 1 супена лъжица разтопено масло. Оставете настрана.
В купа смесете 220 г брашно с бакпулвера и 6 лъжици пудра захар. Добавете 70 г масло и разбъркайте с пръсти. Направете център в средата и добавете млякото, като разбърквате кладенчето бързо. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенно тесто. Трябва да се получи гъсто, твърдо тесто. Може да се наложи да добавите още 1 лъжица прясно мляко при нужда. Покрийте за 10 минути да си почине.
Загрейте фурната на 190 градуса. Залейте боровинките с тестото, като не се старайте да ги покривате изцяло. Нека се подават тук-там. Смесете канелата с 2 супени лъжици захар. Поръсете отгоре. Печете за 25 минути или до златисто. Мушнете с нож сладкиша. Ако излезе сравнително сух, значи коблерът е готов. Охладете преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: