Меню

Домашен сладолед с бисквити и орехи

15 юни 2020 | 14:01 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 мл течна сметана за разбиване
1 консерва подсладено кондензирано мляко
100 г стафиди
100 мл коняк
1 опаковка какаови бисквити
100 г орехи, може и карамелизирани
15 мин

  • Порции: 5-8

Продукти
Приготвяне

Накиснете стафидите в коняка за 30 минути. Разбийте сметаната и прибавете към нея кондензираното мляко. Разбъркайте добре. Натрошете бисквитите на по-едри парченца, както и орехите. Прибавете ги към сместа, като може да сложите и малко от коняка на стафидите. Отново разбъркайте и прехвърлете сместа в подходящ съд, който да сложите във фризера за 5-6 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай