Меню

Рецепта за окрошка – студена руска супа

8 юни 2020 | 06:59 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1,5 л айрян
400 г картофи
4 яйца
250-300 г шунка
няколко стръка пресен или див лук
няколко стръка копър
10-12 бр репички
сол на вкус
няколко капки лимонов сок, по желание
45 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Яйцата и картофите се сваряват, охлаждат се, след което се нарязват на малки парченца и се слагат в дълбока купа или тенджера. Към тях се прибавят и нарязаните на ситно шунка, краставици и репичките като за таратор, копъра, лука. Пригответе айряна и го добавете към съставките. Разбъркайте добре и добавете сол на вкус. Супата се охлажда в хладилника също като таратора.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай