-
Порции: 10
В малка купа смесете ягодите със 100 г пудра захар. Оставете настрана за 1 час. Отцедете получения сок и го запазете в отделен съд. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина форми за мъфини.
В купа разбийте маслото с 4 супени лъжици пудра захар до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. Прибавете и ванилията. Пресейте заедно брашното, содата, солта и индийското орехче. Добавете към мокрите съставки. Прибавете и сиропа от ягодите. Разбийте с миксера. Внимателно добавете и ягодите, като разбърквате с лъжица, за да не ги нараните.
Напълнете формите за мъфините със сместа, като внимавате да не надвишава половината от съдовете. Печете в загрята фурна за 20 минути или до суха клечка.
Снимка: iStock
Вижте още: