Меню

Ягодови мъфини с ванилия

15 юни 2020 | 10:24 | Илияна Николова
Добави в любими
230 г пресни ягоди 
100 г пудра захар + 4 супени лъжици 
50 г масло, размекнато 
2 яйца
1 чаена лъжица ванилия
220 г брашно 
½ чаена лъжица сода 
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица индийско орехче
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете ягодите със 100 г пудра захар. Оставете настрана за 1 час. Отцедете получения сок и го запазете в отделен съд. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с мазнина форми за мъфини.

В купа разбийте маслото с 4 супени лъжици пудра захар до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. Прибавете и ванилията. Пресейте заедно брашното, содата, солта и индийското орехче. Добавете към мокрите съставки. Прибавете и сиропа от ягодите. Разбийте с миксера. Внимателно добавете и ягодите, като разбърквате с лъжица, за да не ги нараните.

Напълнете формите за мъфините със сместа, като внимавате да не надвишава половината от съдовете. Печете в загрята фурна за 20 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай