Меню

Крем супа с праз и картофи

10 юни 2020 | 15:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
50 г масло
1 скилидка чесън, пресован
1 глава лук, нарязан
3 стръка праз, нарязан
3 картофа, нарязани
900 мл пилешки бульон
1 връзка магданоз, нарязан
Подправки по избор 
Сол и черен пипер на вкус 
1 кубче зеленчуков бульон
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте чесъна и лука, като разбърквате за няколко минути. Добавете останалите съставки. Залейте с бульона. Оставете да къкри 30 минути. Пюрирайте супата с пасатор или в блендер. Ако желаете можете да добавите малко царевично нишесте, за да сгъстите супата. Сервирайте с препечени брускети.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай