Меню

Сос с череши за сладолед, палачинки, гофрети

2 юли 2020 | 06:56 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г череши без костилки
4 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок, пресен
1 бучка масло
1 с.л.царевично нишесте, разтворено в 1/4 чаша вода
1/2 ч.л. екстракт от бадем
20 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете черешите, водата, захарта, маслото и лимоновия сок. Когато сместа кипне, може да намалите котлона и да готвите около 5 мин. В чаша с вода сложете нишестето и го разбъркайте добре, след което го добавете към черешите. Гответе, докато сосът се сгъсти. Махнете от котлона, добавете есенцията и разбъркайте. Сервирайте с палачинки, гофрети, сладолед, пържени филийки, торти, кексове.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай