Меню

Паста с пилешки гърди и песто

12 юни 2020 | 05:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г паста пене
2 супени лъжици масло 
2 супени лъжици зехтин
4 бр пилешки гърди без кост и кожа, нарязани 
2 скилидки чесън, пресован
Сол и черен пипер на вкус 
300 мл готварска сметана
4 супени лъжици песто
3 супени лъжици настърган пармезан
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода и сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете. Загрейте маслото и зехтина в голям дълбок тиган. Внимателно разбъркайте пилешкото там. Добавете чесъна малко преди пилето да е готово. Намалете котлона. Овкусете с подправките, сметаната, пестото и пармезана. Накрая добавете пастата. Разбъркайте финално и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай