30 мин
-
Порции: 4-5
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с няколко зрънца сол на твърд сняг. Отделно до пухкавост разбийте жълтъците със захарта, след което добавете към тях маскарпонето. Постепенно и бъркайки с шпатула, се прибавят белтъците. Кафето и алкохолът се комбинират в купа. Потопете в течността бишкота и я сложете на дъното на чаша. Сложете череши, които са наполовина нарязани, върху тях от крема, след това отново напоена бишкота. Така редувайте съставките. Накрая завършете с крем и поръсете с натурално какао. Сложете десерта в хладилник, за да стегне за няколко часа.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: