-
Порции: 8
Загрейте мазнината в дълбок тиган, който може да се ползва и за печене във фурна (или използвайте тава). В нея задушете праза на слабо. Добавете маслото към него и разбърквайте внимателно, докато омекне за около 10 минути.
В друг тиган поставете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги до кафяво на средна температура. След това обърнете от другата страна и гответе още веднъж до кафяво. Не ви е нужна допълнителна мазнина, но ако кожата на пилето започне да залепва, добавете няколко капки. Прибавете пилешкото към праза в другия тиган.
Излейте подготвения пилешки бульон и оставете да заври. Овкусете с подправки по желание. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Прибавете горчицата, заквасената сметана и граха. Отново оставете да заври, докато сосът се сгъсти.
Малко преди да сервирате, можете да смесите магданоза с галетата и да поръсите обилно пилешките бутчета със сместа. Пъхнете тигана във фурната, за да хване коричка за няколко минути.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: