Меню

Маринован лук – лесна рецепта

25 юни 2020 | 05:25 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 голяма глава червен лук
1 чаша вода
1 чаша ябълков оцет
1 и ½ супени лъжици мед или захар
1 и ½ чаени лъжички фина морска сол
¼ чаена лъжичка люспи от червен лют пипер, по желание
60 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Обелете лука и го нарежете на много тънки кръгчета. Сложете го в бурканчето. В малка тенджера комбинирайте съставките за маринатата. Когато сместа заври, разбъркайте, докато захарта се разтопи и всички съставки се свържат. Залейте лука с маринатата и оставете да изстине около 20-30 минути. След това поставете капачето на буркана. Този маринован лук може да съхранявате в хладилник 2 – 3 седмици.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай