-
Порции: 4
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Задушете праза с щипка сол в него, докато омекне или за 10 минути. Добавете бульона и карфиола. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри под капак за 20 минути, докато карфиолът омекне. След това добавете бадемовото мляко и лешниците. Свалете от огъня. Пасирайте с пасатор или в блендер до получаване на кремообразна супа. Овкусете с още подправки на вкус.
Междувременно в малък тиган разтопете малко кокосово масло. В него разбъркайте градинския чай. Пържете, докато листенцата започнат да стават хрупкави. След като това стане ги охладете напълно. Сервирайте супата, гарнирана с хрупкавите листенца и още малко счукани лешници.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: