
-
Порции: 4
Сварете булгура според указанията на опаковката. Изцедете течността, ако остане такава и оставете настрана.
В голям тиган на средна температура смесете виното, зехтина, половината от сока от лимона, 1 чаена лъжица кимион, чесъна и късовете месо. Задушете тази смес, като разбърквате постоянно. След това добавете бульона, предварително разтворен. Оставете да заври и намалете котлона. След като течността се редуцира и месото се запържи, оставете да къкри на слаб огън за 7-8 минути.
Извадете месото от тигана и го смесете с останалия лимонов сок, останалата ½ лъжичка кимион, нарязаните зелена и червена чушка, лука, магданоза и булгура. Разбъркайте добре. Гарнирайте с маслините и овкусете със сол и пипер на вкус.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: