Меню

Свинско с булгур и чушки

1 юли 2020 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
175 г булгур 
500 г зеленчуков бульон, разтворен
120 мл сухо бяло вино
1 супена лъжица зехтин
1 и ½ чаени лъжици кимион
1 скилидка чесън, пресован 
450 г свинско бонфиле на късове 
1 зелена чушка
1 червена чушка 
4 стръка пресен лук, нарязан на ситно 
2 стръка пресен магданоз, ситно нарязан 
30 г черни маслини, ситно нарязани 
Сокът от един лимон
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете булгура според указанията на опаковката. Изцедете течността, ако остане такава и оставете настрана.

В голям тиган на средна температура смесете виното, зехтина, половината от сока от лимона, 1 чаена лъжица кимион, чесъна и късовете месо. Задушете тази смес, като разбърквате постоянно. След това добавете бульона, предварително разтворен. Оставете да заври и намалете котлона. След като течността се редуцира и месото се запържи, оставете да къкри на слаб огън за 7-8 минути.

Извадете месото от тигана и го смесете с останалия лимонов сок, останалата ½ лъжичка кимион, нарязаните зелена и червена чушка, лука, магданоза и булгура. Разбъркайте добре. Гарнирайте с маслините и овкусете със сол и пипер на вкус.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай