
90 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата и индийското орехче. Внимателно добавете и маслото, като разбърквате, така че да се получат едри лепкави трохи. Притиснете половината от сместа към дъното на намазана с малко мазнина тава. Разпръснете нарязаните ягоди отгоре.
В тиган смесете захарта с нишестето. Добавете водата. Оставете да заври на средна температура. Разбърквайте за около 2-3 минути и залейте ягодите с течността. След това разпръснете отгоре останалата част от трошливата смес. Печете за 1 час. Сервирайте сладкиша след като е изстинал.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: