Меню

Ориз по испански

25 юни 2020 | 05:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици нарязан лук
274 г ориз
475 мл пилешки бульон
225 мл салца (готова)
Сол на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Сотирайте лука в него, докато омекне за 5 минути. Добавете ориза в тигана. Разбърквайте постоянно. Когато оризът започне да покафенява, добавете бульона и салцата. Овкусете със сол на вкус. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете магданоза и свалете от огъня.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай