Меню

Яхния с наденици и боб

30 юни 2020 | 05:02 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 200 г сурови свински наденици
500 г боб от консерва, отцеден и изплакнат
1 голяма глава лук
3 стрити скилидки чесън
3 моркова
4 червени чушки
800 г домати от консерва
100 мл червено вино
щипка червен пипер
3 с.л. олио или зехтин
сол, черен пипер на вкус
65 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера загрейте мазнината. Сложете надениците и ги гответе от всички страни докато леко покафенеят. Отделете ги в чиния. В същата мазнина задушете чесъна, морковите, чушките и лука. След това прибавете към тях отцедения боб, нарязаните и обелени домати, червения пипер, сол и черен пипер. Сложете при тях и надениците. Може да добавите малко от сока на доматите, (ако е необходимо) и червеното вино. Когато яхнията заври, намалете огъня и гответе около 30-40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

  • 14 вкусни рецепти с боб
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай