Меню

Мариновано филе от сьомга на скара

28 юли 2020 | 07:00 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 супена лъжица пресован чесън
1 щипка черен пипер
5 супени лъжици соев сос 
4 супени лъжици кафява захар 
5 супени лъжици вода 
4 супени лъжици зехтин 
700 г филе от сьомга
140 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа смесете лимоновите корички, чесъна, пипера, соевия сос, захарта, водата и зехтина. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Поставете филето риба да се маринова вътре. Похлупете с капак или покрийте с найлоново фолио. Сложете в хладилника за 2 часа. Загрейте скарата на средна температура. Намажете леко с мазнина скарата. Поставете сьомгата, като предварително сте я отцедили от маринатата. Гответе по около 8 минути от всяка страна.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай