Меню

Салата „Нисоаз“ („Ница“)

3 юли 2020 | 10:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 яйца
1 краставица, обелена
8 домата, нарязани 
1 стрък целина, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
50 г пресен магданоз, ситно нарязан
1 консерва риба тон в олио 
10 маслини без костилка 
8 филенца аншоа 
За винегрета:
3 чаени лъжици зехтин 
1 чаена лъжица балсамов оцет 
Сол и черен пипер на вкус

Листа маруля за сервиране
30 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода и сварете яйцата за 10 минути. Отцедете и охладете напълно. Нарежете ги на четвъртини по дължина. В купа за салата смесете нарязаните краставица, домати, целина, чушка, сварените яйца и магданоза. Разбъркайте. Добавете рибата тон, маслините и филенцата аншоа.

Отделно направете винегрета, като смесите всички продукти за него. Залейте салатата с него и разбъркайте преди да сервирате. Сервирайте върху листо маруля.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай