Меню

Печени фалафели

10 юли 2020 | 13:14 | Илияна Николова
Добави в любими
4 супени лъжици нарязан лук
400 г варен нахут
4 супени лъжици ситно нарязан магданоз 
3 скилидки чесън, пресован 
1 чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица кориандър 
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сода 
1 супена лъжица брашно 
1 яйце, разбито 
2 чаени лъжици зехтин
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Увийте нарязания лук в тензух и изстискайте сока му. Оставете го настрана. В блендер смесете нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта, содата. Разбъркайте добре, докато сместа стане пюре. Добавете лука и разбъркайте с лъжица. Отделно разбъркайте брашното с яйцето. Прибавете към сместа и разбъркайте. Оформете 4 фалафела, като притискате с ръце. Оставете ги да си починат 15 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте и тиган на средна към висока температура. Запържете фалафелите до златисто за 3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в тава за печене и печете за още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай