
-
Порции: 10
В голям тиган на средна към висока температура сотирайте ориза в мазнината заедно с лука, копъра и ментата за около 5 минути или докато оризът омекне леко. Залейте с половината от бульона, намалете котлона и оставете за 15 минути, докато оризът поеме течността. Добавете половината от лимоновия сок и свалете от котлона.
Започнете да пълните лозовите листа всяко с по 1 лъжица от ориза. Увийте и стегнете листата. Подредете ги в дълбока тенджера. Поръсете с остатъка от лимоновия сок и още малко зехтин. Залейте и с остатъка от бульона, така че да покрие листата. Ако не ви стигне, добавете още малко гореща вода. Притиснете сармите с чиния и ги оставете да къкрят на слабо за още 1 час.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: