
-
Порции: 10
За приготвяне на тестото:
В голяма купа смесете брашното, маслото, захарта и солта. Разбийте добре с приставка за тесто за миксер. Тестото трябва да стане трошливо. В по-малка купа смесете водата и яйцето. Разбийте. Добавете към тестото. Разбийте с миксер. Охладете в хладилник за 1 час. След като тестото се стегне добре го поставете на дъното на намазана с мазнина форма за пай и притиснете с пръсти, така че да се разпредели равномерно по цялата форма.
За приготвяне на пълнежа:
В голяма купа разбийте яйцата заедно с маслото до пухкава смес. Прибавете кафявата захар, пудра захарта и брашното. Разбийте много добре. Добавете млякото, ванилията и ядките пекан. Разбийте. Излейте пълнежа в подготвената тава с тестото за пай. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След това намалете фурната на 180 и печете за още 30-40 минути.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Опитайте още: