Меню

Намачкани картофи с масло и подправки

15 юли 2020 | 16:09 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
8-10 големи картофа с тънка кожичка
10 скилидки чесън
няколко стръка пресен розмарин
по желание може да добавите и копър
сол, черен пипер на вкус
масло
60 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Измийте много добре картофите и ги сварете цели без да ги нарязвате. Когато са готови ги махнете от водата. Намаслете с масло или зехтин тава за печене. Сложете сварените картофи и с помощта на лъжица леко натиснете всеки, колкото да се напукат, не да се разпаднат. Поръсете със сол, черен пипер, нарязания на филийки чесън, наситнения розмарин. Върху всеки картоф сложете по 1 малко парче масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато картофите хванат златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай