Меню

Мариновани чушки

27.09.2007г. / 13 44ч.
Аз жената
Мариновани чушки

Продукти за 10 буркана:
7 кг чушки
1 кг захар
200 г сол
180 г олио
1 кг оцет
черен пипер
дафинов лист
бахар

Приготвяне:
Чушките се изчистват хубаво от семето. В 2 литра вода се слага 1 кг захар, 200 г сол и се оставя да заври.
В готовата марина се потапят чушките, колкото да променят цвета си и да останат еластични. След като се извадят се слагат в съд със студена вода.
Във всеки буркан се слага по 18 г олио, 100 г оцет, 1 дафинов лист, черен пипер и бахар.
Чушките се редят и се заливат с марината. Врят 5 – 6 мин.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Димитър ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
джими ( преди 12 години )
Прави се марината в която се топят чушките,затова се наричат:мариновани!Нещо много важно което в никоя рецепта не го дават-върхът на чушката малко се отрезва за да преминава свободно маринатата през чушката.Срува ми се ,че 100 гр. оцет в рецептата за буркан е много.Чу,шките в буркана се поставят изправени и могат да се поставят една в друга .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар