
-
Порции: 10
Натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло заедно с 1 супена лъжица пудра захар. Разбъркайте сместа и я притиснете на дъното на кръгла форма за чийзкейк. Охладете в хладилник за 30 минути.
Разбийте сметаната, докато се получи пухкава и твърда, но не на бучки. Към нея добавете разтопения и изстинал тъмен шоколад заедно с какаото с водата. Разбийте с миксер и оставете настрана.
Разбийте в отделна купа крема сиренето или рикотата с останалата пудра захар. Добавете към сместа със сметаната и шоколада. Разбъркайте добре. Разпръснете крема върху блата. Охладете в камерата на хладилника за 1 час. Преди да сервирате извадете чийзкейка от камерата и го оставете за 30 минути в хладилника.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: