Меню

Салата от краставици-корнишони

27.09.2007г. / 14 00ч.
Аз жената
Салата от краставици-корнишони

Продукти:
2 кг по-едри корнишони (използват се по-едрите)
400 г лук
400 г червени чушки
300 г вода
300 г оцет
200 г захар
2-3 лъжици сол
връзка копър

Приготвяне:
Краставиците се нарязват на тънки дълги лентички. Лукът и чушките се нарязват също на лентички. Всичко се обърква добре.
Продуктите за маринатата се слагат да заврат. Като заврат се прибавят зеленчуците. Да поврат около 5 мин. Накрая на варенето се прибавя ситно нарязаният копър.
Веднага се затваря в буркани. Обръщат се надолу с капачката и се оставят да изстинат, след което се съхраняват на хладно място. Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай