Меню

Гъбена крем супа с пиле и мащерка

24 юли 2020 | 07:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
200 г пилешки гърди без кост, нарязани 
1 глава лук, нарязан 
1 скилидка чесън, пресован 
2 стръка целина, нарязани 
250 г гъби, нарязани
1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана + малко за поръсване 
1 супена лъжица шери 
1 супена лъжица сос Уорчестър 
700 мл пилешки бульон
4 супени лъжици заквасена сметана
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея пилешкото за 5 минути или докато добие загар. С решетъчна лъжица извадете месото от тенджерата и го оставете настрана. В същата мазнина задушете лука и чесъна. Добавете и целината и гответе за 5 минути с разбъркване. Добавете подправките. Прибавете нарязаните гъби, мащерка, шери, сос Уорчестър. Задушете за около 3 минути, като разбърквате постоянно.

Пасирайте супата с пасатор. Добавете половината бульон и пасирайте отново. Правете това, докато се получи гладка смес. Върнете супата на котлона. Добавете останалия бульон. Върнете пилешкото в тенджерата и оставете да заври. Нека къкри 3 минути преди да добавите заквасената сметана и да сервирате.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай