
-
Порции: 8
Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея пилешкото за 5 минути или докато добие загар. С решетъчна лъжица извадете месото от тенджерата и го оставете настрана. В същата мазнина задушете лука и чесъна. Добавете и целината и гответе за 5 минути с разбъркване. Добавете подправките. Прибавете нарязаните гъби, мащерка, шери, сос Уорчестър. Задушете за около 3 минути, като разбърквате постоянно.
Пасирайте супата с пасатор. Добавете половината бульон и пасирайте отново. Правете това, докато се получи гладка смес. Върнете супата на котлона. Добавете останалия бульон. Върнете пилешкото в тенджерата и оставете да заври. Нека къкри 3 минути преди да добавите заквасената сметана и да сервирате.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Вижте още: