Меню

Туршия от Дулово

27 септември 2014 | 14:32 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 кг червени камби 
3 кг моркови 
чесън 
целина 
сол, захар, оцет, олио
120

  • Порции: 7-10

Продукти
Приготвяне

Изпращам Ви една рецепта, която вече може би 5-6 години правя вкъщи. Тя е:

Почистваме камбите от семето, нарязваме морковите на колелца, нарязваме целината на дребно и обелваме чесъна. Пълним камбите със смесените моркови, чесън и целина, слагаме във всяка камба половин кафяна лъжичка сол, една к. л. захар, една чаена лъжичка оцет и една олио. Запичаме леко във фурна, да си пуснат сока и след като ги извадим ги пълним в буркани и веднага затваряме и обръщаме буркана. Не се стерилизира допълнително.

Снимка: istock

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай