Плодовата туршия на мама
27.09.2007г. / 19 06ч.
Аз жената
Продукти:
1 кг круши
2 кг ябълки
2 кг боровинки
1-2 чаени чаши оцет
6 чаени чаши вода
1 чаена чаша сол
1 чаена чаша захар
по няколко зърна карамфил и пипер
парче кора от канела или 1-2 чаени лъжички канела на прах
Приготвяне:
Плодовете се измиват, крушите и ябълките се нарязват на четвъртинки, за да се почистят семената и се нареждат размесено в буркани, заливат се с гореща саламура, сварена от останалите продукти, бурканите се покриват с капачки и се държат на хладно място. През 2-3 дни саламурата се преточва докато туршията узрее.
Добър апетит и стройни тела!
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”