Меню

Лазаня със спанак

20 юли 2020 | 16:16 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 листа лазаня (без варене)
1 глава лук
1 лъжичка вегета или зеленчукова подправка
400 г кайма
2 шепи нарязан спанак
300 г настъргани домати
босилек
100 г кашкавал за поръсване
4 чаени лъжички масло
100 г задушени гъби

Продукти
Приготвяне

Нарязваме лука и гъбите, задушаваме ги в малко олио и вода. Прибавяме каймата и продължаваме задушаването. Добавяме вегетата, доматите, спанака и босилека.

Оставяме да ври около 10 минути. Нареждаме един ред кори и плънка, после пак кори и плънка, като накрая завършваме с кори. Слагаме и кашкавал, а най-отгоре маслото.

Лазанята може да се залее със сос, приготвен от масло (колкото орех), в него запържваме 1 лъжица брашно и добавяме 1/3 чаша вода и сол.

Автор на рецептата: Милена Миразчийска, победител в играта „Моята вкусна и екзотична кухня“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай