Меню

Торта „Капрезе“

26 юли 2020 | 05:41 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г обелени сурови бадеми
200 г шоколад, може и тъмен или комбинация
150 г масло
150 г захар на кристали
4 яйца
80 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

На водна баня разтопете маслото заедно с шоколада. Отделно разбийте жълтъците с щипка сол и 100 г от захарта. Трябва да се получи леко пухкава смес. Към нея постепенно добавете разтопения шоколад и накрая бадемите. Разбъркайте с шпатула. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г захар и постепенно с внимателно бъркане с шпатула ги добавете към останалите съставки. Тестото се изсипва в намаслена форма. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Може да проверявате с клечка за зъби дали тортата е готова. Оставете я да се охлади напълно в тавичката. След това я прехвърлете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: Pexels

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай