Меню

Пилешки гърди с моцарела и чери домати

26 юли 2020 | 05:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 пилешки гърди, без кожа
2-3 топки моцарела 
За маринатата:
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
2 скилидки чесън, стрити
сол, черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка мащерка
За зеленчуковата смес:
500 г чери домати
3 скилидки чесън, стрити
1 малка глава червен лук
няколко листа пресен босилек
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
50 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте съставките за маринатата. Сложете месото в тава, в която ще го печете и го залейте с нея, преди да го сложите да се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна, оставете марината да го овкуси 10-15 минути. В купа комбинирайте нарязаните наполовина чери доматки, нарязаните лук, босилек, стритият чесън. След като пилешкото се е пекло около 25-30 минути, добавете зеленчуците в тавата и върху всяко парче месо сложете моцарела, може и настъргана. Печете докато сиренето се разтопи и хване златиста коричка.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай