Ловджийска туршия
28.09.2007г. / 11 13ч.
Аз жената
Продукти:
3 кг зеле
1, 5 кг червена капия
1, 5 кг моркови
целина
Приготвяне:
Зелето и целината се нарязват на ситно, морковите се настъргват, а капията се нарязва на дълги тънки ивици. Всичко това се обърква в голям съд.
Марината
400 г олио
750 г оцет
150 г сол
150 г захар
черен пипер
Маринатата завира и след това с нея се залива сместа. Големият съд се захлупва плътно с вестници и одеало. Сместа стои 24часа като се разбърква през определено време.
Сместа се пълни в буркани, запечатват се и се варят 5 минути.
След това се сервира с домашна ракия!
Добър апетит.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”