Меню

Пълнени тиквички с кайма от наденица

31 юли 2020 | 10:00 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 големи тиквички
3 супени лъжици зехтин
2 сурови наденици, изстискани 
2 чаени лъжици сушен лют червен пипер 
1 щипка сол
1 щипка черен пипер 
½ глава лук, нарязан 
3 скилидки чесън, пресован
400 г домати от консерва, нарязани 
25 г галета
50 г настърган пармезан
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете по дължина наполовина тиквичките и ги издълбайте. Нарежете съдържанието им на ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Запържете съдържанието на надениците. Разбърквайте непрекъснато, за да се разпадне на ситни парченца подобно на кайма. Поръсете с лютия пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбърквайте през цялото време, като добавите лука и чесъна. Добавете доматите към сместа, както и галетата, пармезана, вътрешността на тиквичките и босилека. Разбъркайте финално и напълнете тиквичките със сместа.

Напълнете тиквичките с пълнежа. Поставете ги в тава за печене и печете за около 30 минути или до готовност.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай