Меню

Киш със сьомга и лук

10 август 2020 | 05:45 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
5 стръка праз или пресен лук
500 г тесто за пай (готово или домашно)
1 супена лъжица горчица 
400 г пушена сьомга
5 яйца
330 мл сметана, течна
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
1 супена лъжица пресен копър, ситно нарязан
200 г настърган Грюер
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180-200 градуса. Загрейте зехтина в тиган и в него задушете лука за около 10 минути или докато омекне. Оставете го да изстине. Междувременно разрежете тестото наполовина. Покрийте дъното на намазнена и набрашнена форма за киш с едната половина на тестото. Покрийте тестото със сурови бобови зърна, за да не му позволите да се надигне и печете за 15 минути в загрятата фурна. Извадете. Отстранете „тежестите“ и оставете да изстине.

Намажете леко препеченото тесто с горчицата. Поставете пласт лук и пласт сьомга. Редувайте, докато плънката свърши. Гледайте последния най-горен слой да е от лук, за да не загори рибата при печенето.

В отделна купа разбийте яйцата, сметаната, солта, пипера и ¾ от сиренето. Залейте киша. Поръсете с останалото сирене Грюер. Печете за 40 минути.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай