Меню

Веган крем супа с царевица

17 август 2020 | 05:07 | Илияна Николова
Добави в любими
4 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, пресован
1 кг зрънца от царевица
1 картоф, обелен и нарязан
1 супена лъжица царевично нишесте 
1 супена лъжица розмарин, сушен
1 стрък прясна подправка по избор за декорация
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера. В нея запържете чесъна за 3 минути и половината от царевичните зрънца. Добавете и картофа и розмарина. Задушавате с разбъркване за 2-3 минути. Залейте с 1 литър вода. Оставете да заври, покрийте и намалете котлона. Нека къкри 25 минути.

Пасирайте супата с пасатор или в блендер. След това добавете останалите зърна царевица и варете 15 минути. Ако супата е прекалено рядка добавете нишестето. Ако е гъста, добавете още малко вода. Гарнирайте с малко пресен розмарин или друга подправка по избор.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай