Меню

Кьопоолу

29 септември 2007 | 18:59 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
4 патладжана 
8 чушки Капия, може и червени 
8 скилидки чесън 
1,5 ч. ч. олио 
2 с. л. оцет 
сол на вкус
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Чушките и патладжаните се опичат, обелват и нарязват на дребно. Почистеният чесън се нарязва на ситно. В отделен съд се смесват чесънът, част от солта и малко оцет. Получената смес се добавя към нарязаните чушки и патладжани и се разбъркват. После се прибавят олиото, останалата сол и оцет, като непрекъснато се разбъркват. 

Получената зимна салатка се затваря в бурканчета. При сервиране може да се добави ситно нарязан магданоз и маслини.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай