Меню

Омлет „Денвър“

18 август 2020 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
½ глава лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 чаша шунка,  нарязана
8 яйца
¼ чаша прясно мляко
½ чаша  настърган кашкавал или чедър 
Сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене. В тиган разтопете маслото. В него запържете лука и чушката, докато омекнат или за 5 минути. Добавете шунката, предварително нарязана и пържете още 5 минути.

В отделна купа разбийте яйцата. В тях добавете кашкавала или чедъра. Овкусете с подправки. Излейте сместа в тавата за печене. Върху сместа добавете продуктите от тигана. Печете до златисто или за около 25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай