Меню

Печен френски тост с карамел и ябълки

7 август 2020 | 08:18 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша кафява захар
½ чаша масло
2 супени лъжици царевичен сироп 
¼ чаша орехи 
1 ябълка 
12 филии хляб
6 големи яйца 
1 и ½ чаши прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия, течна 
½ чаена лъжица бадемов екстракт 
¼ чаена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Намажете с мазнина тава за печене. В тиган загрейте захарта, маслото и царевичния сироп на средна температура. Разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Излейте сместа върху хартия за печене в подготвената тава. Разпръснете орехи. Подредете и нарязаната на малки парченца ябълка около орехите. След това подредете филиите върху ябълките и орехите.

Разбийте яйцата, млякото, ванилията, бадемовия екстракт и солта в купа. Залейте хляба със сместа. Оставете на стайна температура за около час да попие или покрийте и приберете в хладилник за през нощта.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете филийките до златисто или за 40 минути. Сервирайте ги като обърнете тавата, така че ябълките и орехите да дойдат откъм горната страна на филиите.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай