Меню

Лесно домашно сувлаки

11 август 2020 | 12:54 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
Сокът от един лимон
4 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица сух риган
3 скилидки чесън, пресован 
1 кг и 700 г свинско филе на кубчета 
2 средно големи глави червен лук, нарязан 
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
180 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете лимоновия сок, зехтина, соевия сос, ригана и чесъна. Разбъркайте. Добавете свинското, лука, чушките и разбъркайте много добре, докато сосът полепне. Приберете в хладилник за 2-3 часа. Загрейте скара или барбекю на висока температура. Нанижете свинското, чушките и лука на шишчета. Леко намазнете шишчетата. Печете от всяка страна по 15 минути или до желаната степен на изпичане.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай