Меню

Солени пържени филийки с кашкавал

17 август 2020 | 11:04 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
12 филийки хляб по ваш избор
250 г тънко нарязан кашкавал или сирене по ваш избор
1 чаша прясно мляко
4 големи яйца
1/4 чаша разтопено масло, но не вряло
прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л.  чесън на прах
1/4 ч.л.  лук на прах
няколко стръка наситнен магданоз
20 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте яйцата, млякото, маслото и подправките. Разбъркайте всичко добре. Вземете една филийка хляб и хубаво я потопете в сместа. Сложете я върху дъска за рязане на кухненския плот, добавете ѝ тънки резени кашкавал и/или сирене. След това потопете в яйчената смес друга филийка и я сложете върху първата със сиренето/кашкавала. В добре загрят тиган разтопете малко парче масло и изпържете филийките до златисто. Така ще станат хрупкави отвън, а в средата кашкавалът ще се разтопи.
Същото направете и с останалия хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай