Меню

Гъбен сос със сметана и пармезан

22 август 2020 | 05:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г пресни гъби
1 голяма бучка масло
1 с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
2 стрити скилидки чесън
65 мл бяло вино
125 мл пилешки или зеленчуков бульон
250 мл течна сметана за готвене
50 г настърган пармезан
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Разтопете в тигана маслото заедно със зехтина и прибавете нарязаните на тънко гъби. След 7-8 минути може да им добавите сол, черен пипер, чесъна и виното. Разбъркайте добре. Гответе още няколко минути и добавете бульона, сметаната и пармезана. Продължете да готвите соса, докато се сгъсти. Накрая поръсете с малко магданоз.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай