Меню

Царска туршия

1 октомври 2007 | 16:06 | Аз жената
2 от 2 гласа
Добави в любими
Продукти за буркан 3 литра
2-2, 5 кг зеленчуци (моркови, зеле, керевиз, камби)
1 връзка целина
250 мл оцет
250 г захар
75 г сол (3, 5-4 супени лъжици)
1 л вода
4 аспирина
10-15 зърна чер пипер

Продукти
Приготвяне

Оцетът, захарта, солта и водата се слагат на котлона да кипнат. Сваля се от огъня и се прибавят черният пипер и счукания аспирин.
С така приготвената гореща марината се заливат на тънка струя нарязаните и наредени плътно в буркана зеленчуци и целината.
Бурканът се запечатва още горещ и се обръща надолу с капачката докато изстине.
В продължение на 2-3 дни бурканът се обръща няколко пъти.
След 10-15 дни туршията е готова за консумация.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай