-
Порции: 2
За да приготвите тестото:
В голяма купа разтворете маята в топлата вода. Добавете 1 супена лъжица зехтин, солта и захарта. Смесете със 125 г брашно и разбъркайте добре. Оставете да почине няколко минути. Внимателно добавете останалото брашно. Омесете меко и гладко тесто. Месете върху набрашнена повърхност около 5-6 минути, докато стане еластично. Поставете тестото в купа, намазана с 1 чаена лъжица зехтин. Покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса 40 минути, докато се удвои.
За да направите пълнежа:
Докато тестото втасва, смесете рикотата, чедъра, пепероните, гъбите и босилека в голяма купа. Разбъркайте добре. Покрийте и оставете в хладилник за 30 минути да се охлади. Загрейте фурната на 200 градуса.
След като тестото е готово, разделете го на две топки. Разточете ги върху набрашнена повърхност. Напълнете всеки кръг тесто с плънката, като я разпределите поравно. Пълнете откъм единия край на тестото, така че да можете да прехлупите с другия край. След като затворите калцонето, притиснете добре краищата му, за да го запечатите. Направете същото и с другото калцоне.
Намажете пиците с разбитото яйце. Печете за 30 минути до златисто.
Снимка: istock
* * *
Опитайте още: