Меню

Пълнено авокадо с риба тон, домати и царевица

2 септември 2020 | 04:59 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 бр авокадо
200 г сладка царевица от консерва 
8 чери домата, нарязани на четвъртини 
Листа от маруля 
1 консерва риба тон, отцедена 
2 супени лъжици зехтин
Сокът от 1 лимон
1 щипка пресен кориандър или магданоз 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете авокадото на половини по дължина. Издълбайте сърцевината и я нарежете на ситно. В купа смесете сърцевината на авокадото с царевицата (отцедена) и накъсаните листа от маруля. Добавете доматчетата. Прибавете и отцедената риба тон. В друга купа смесете зехтина, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте. Овкусете пълнежа с винегрета и разбъркайте добре. Напълнете авокадото с пълнежа. Охладете за 30 минути в хладилник преди сервиране. 

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: istock 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай