
60 мин
-
Порции: 2
Нарежете патладжаните наполовина, посолете ги леко и ги оставете за около 30-40 минути да се изтече горчилката. След това ги нарежете на кубчета, сложете ги в тава и овкусете със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 минути за около 30 - 40 минути, като ги разбърквайте от време на време. Сложете в подходяща купа изпечения патладжан и прибавете останалите съставки към него. Намачкайте добре с помощта на вилица, капнете за финал малко зехтин и сервирайте. Ако сместа не е достатъчно хомогенна, може да добавите още малко кисело мляко.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: istock