Меню

Рецепта за Мутабал - разядка с патладжани и кисело мляко

28 август 2020 | 11:36 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи патладжана
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
За млечната смес:
½ кофичка кисело мляко
2 стрити скилидки чесън
3/4 ч. л. смлян кимион
щипка лют червен пипер
сол, черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
няколко капки лимонов сок
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните наполовина, посолете ги леко и ги оставете за около 30-40 минути да се изтече горчилката. След това ги нарежете на кубчета, сложете ги в тава и овкусете със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 минути за около 30 - 40 минути, като ги разбърквайте от време на време. Сложете в подходяща купа изпечения патладжан и прибавете останалите съставки към него. Намачкайте добре с помощта на вилица, капнете за финал малко зехтин и сервирайте. Ако сместа не е достатъчно хомогенна, може да добавите още малко кисело мляко.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай