
-
Порции: 8
Накиснете сушените домати в гореща вода. Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте олиото в тиган на средна температура. Задушете в него лука и чесъна. Добавете каймата и разбърквайте, докато покафенее. Овкусете със сол и двата вида пипер.
Пасирайте сушени домати заедно с доматения сос. Добавете и нарязаните домати от консерва и виното в тигана. Разбъркайте добре и оставете да къкри около 10 минути, като не спирате да разбърквате.
Натопете листовете тесто за лазанята в гореща вода за секунда да омекнат. Веднага след това ги извадете. Започнете да редите ред тесто, покрито с ред от плънката, като ги редувате. Оставете най-горния слой да бъде от доматена плънка.
Покрийте с фолио и печете за 40 минути в загрята фурна. Оставете да изстине 10 минути преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още: