Меню

Доматена лазаня с телешко

4 септември 2020 | 05:45 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
30 г сушени домати
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан
500 г телешка кайма
Сол и черен пипер на вкус 
½ супена лъжица лют червен пипер 
400 г домати от консерва, нарязани
70 г доматено пюре
2 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица червено вино
500 г листа за лазаня
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Накиснете сушените домати в гореща вода. Загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно загрейте олиото в тиган на средна температура. Задушете в него лука и чесъна. Добавете каймата и разбърквайте, докато покафенее. Овкусете със сол и двата вида пипер. 

Пасирайте сушени домати заедно с доматения сос. Добавете и нарязаните домати от консерва и виното в тигана. Разбъркайте добре и оставете да къкри около 10 минути, като не спирате да разбърквате. 

Натопете листовете тесто за лазанята в гореща вода за секунда да омекнат. Веднага след това ги извадете. Започнете да редите ред тесто, покрито с ред от плънката, като ги редувате. Оставете най-горния слой да бъде от доматена плънка. 

Покрийте с фолио и печете за 40 минути в загрята фурна. Оставете да изстине 10 минути преди сервиране. 

Снимка: istock 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай