Меню

Пене "Алфредо"

10 септември 2020 | 04:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г паста пене 
250 мл сметана 
110 г масло 
40 г настърган пармезан 
50 г пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица пресен черен пипер 
1/8 чаена лъжица чеснови гранули
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата и я отцедете. Междувременно смесете сметаната с маслото в тиган на средна температура. Разбърквайте, докато маслото се разтвори в сметаната напълно. Внимавайте да не го прегорите. Добавете пармезана, магданоза, солта, пипера и чесъна. Разбъркайте. Сервирайте соса върху канапе от пастата. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай